Dopravní podnik Ostrava rozdá zaměstnancům samotestovací sady, před směnou musejí odevzdat výsledky

​Ve středu 10. března začne Dopravní podnik Ostrava (DPO) s antigenním testováním svých zaměstnanců.

Distribuce samotestovacích sad začíná už od dnešního dne. Reaguje tak na povinnost testování ve firmách, na základě vládních opatření. DPO má objednán dostatečný počet testů pro všech svých více než 2 000 zaměstnanců.

„Zachování provozu tak, jak jsou cestující zvyklí, a zajištění maximálního komfortu v podobě bezpečí. To je i v této nelehké době pro Dopravní podnik Ostrava samozřejmá priorita. Proto okamžitě a pružně reagujeme na nařízení vlády," říká generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys. "Uvědomujeme si, že takové krizi v zemi jsme ještě nečelili. O to více si vážíme, že všichni naši zaměstnanci mají stejný cíl, kterým je zachování bezpečí a ochrany cestujících i jich samotných. Věříme, že to společně zvládneme," doplňuje Daniel Morys. 

Testy kupuje DPO od společností schválených Ministerstvem zdravotnictví ČR. Výsledek testu je znám rychle, do 15 minut. 

Každý zaměstnanec je povinen testovat se jednou týdně a předložit výsledky testu nejpozději před nástupem na následující směnu. Pozitivně testovaný zaměstnanec nenastoupí do zaměstnání. Pro co nejjednodušší průběh samotestování mají zaměstnanci i jasné a přehledné instrukce jak test provést, a to dokonce ve třech formách. K dispozici mají detailní návod, který je součástí testovací sady, zjednodušenou grafickou verzi přímo od DPO a podívat se mohou také na videonávod, který DPO pro své zaměstnance připravil. V případě nejasností se mohou obrátit na své vedoucí, kteří jsou připraveni jim pomoci.

Kromě testování zaměstnanců dbá DPO stále i důsledně na další nástroje, kterými zajišťuje bezpečnou MHD na Ostravsku.

Nadále platí, že Dopravní podnik Ostrava nadstandardně dohlíží na čištění, dezinfekci i ionizaci vozů. (sd, foto: DPO)