V Porubě se chystá Velká žranice se zajímavými hosty

Kulinářské odpoledne nazvané Velká žranice se chystá na středu 28. července v okolí Domu kultury Poklad a na Letní scéně Amfi v Ostravě – Porubě. Komu slovní spojení názvu akce evokuje legendární italsko – francouzský film o kamarádech, kteří si uspořádají sebezničující divokou žranici, se ale nemusí bát. Ostravská verze „žranice“ bude pokojná a ne tolik excentrická. K ochutnávání nejrozličnějších delikates z kuchyně zajímavých ostravských podniků budou například muzicírovat od 16 hodin kapely Botanyk, později pak akustické duo L&V.

Na Letní scéně Amfi bude připraveno od 19 povídání s Lukášem Hejlíkem, s milovníkem jídla, autorem Gastromapy či hercem. Ten poslední době Ostravě fandí a rád se do ostravských podniků vrací. Od 20.30 hodin se pak mohou návštěvníci těšit na cestovatelský stand-up Beer with Travel na téma Transsibiřská magistrála.

A které podniky se na velké žranici představí? Bude to například síť kaváren CØKAFE, pivní „ochutnávkový“ podnik Kurnik Šopa nebo třeba vinný bar HokusPokus. O jídlo se postará kupříkladu Mutant Fastfood & Catering, Bobroty, Tsuri, Faency Fries a mnoho dalších.

Podrobnosti najdete na stránkách DK Poklad. (hav, foto: facebook.com/faencyfries)