Modernizovaná Hlučínská ulice v Ostravě-Přívoze se částečně otevře

Modernizovaná Hlučínská ulice v Ostravě-Přívoze, která je spojnicí Hučínska s centrem krajského města, se dnes ve směru od Hlučína otevřela pro automobilovou dopravu.

V opačném směru zůstane zavřená a řidiči musí jezdit objížďkami. Autobusy veřejné dopravy už tam ale projedou v obou směrech, a linky se tak vrátí na své původní trasy. ČTK to dnes sdělila mluvčí Dopravního podniku Ostrava (DPO) Tereza Šnoblová.

Modernizace přes 800 metrů dlouhé části Hlučínské ulice za více než 110 milionů korun začala v září. Upravuje se úsek od sadu Boženy Němcové po křižovatku s Palackého ulicí. Součástí modernizace je změna konstrukce tramvajové trati a také přestavba zastávky Důl Odra.

"V polovině prosince již bude ulice Hlučínská plně zprovozněna v obou směrech. Obnoven bude také tramvajový provoz, který je od 1. září v místě přerušen," uvedla Šnoblová.

Výluka v pondělí skončí i na dalších linkách, protože končí i oprava Čapkovy ulice v Radvanicích.

"Linky číslo 24, 29, 30, 32, 33, 34, 52, 56, 66, 67, 68, 71 a 101 jedoucí doposud po odklonových trasách se tímto vrací do svých původních tras," uvedla Šnoblová.

Hlučínskou ulici modernizují společně město a DPO, část nákladů pokryjí dotace. "Výsledkem bude modernizovaná, bezbariérová a sdružená zastávka Důl Odra nově nejen pro tramvaje, ale i autobusy městské a příměstské dopravy tak, aby zjednodušila přestupy v obou směrech," uvedla Šnoblová. Kompletně nová bude tramvajová trať, která místo původního kolejového roštu povede po tišším a kvalitnějším systému pevné jízdní dráhy.

(sd, Zdoj: ČTK)