Ostravské Vánoce mají i přes omezení zajímavý program. Zrušena byla vystoupení kapel

V důsledku pandemie musejí pořadatelé letošních Ostravských Vánoc upravit některé body programu. Zrušeny jsou všechny hromadné akce a vystoupení v centru města, ale mnoho menších se konat bude.

Ostrava samozřejmě dbá na dodržování protiepidemických opatření a tak musela být řada připravených aktivit v rámci Ostravských vánoc úplně zrušena nebo omezena. Zrušeny byly vánoční trhy a nebudou žádné koncerty a to ani malá vystoupení v ulicích. Stánkařům, kteří měli s městem podepsanou smlouvu, bude magistrát kompenzovat ztrátu 20 tisíci korunami.

Živý vánoční strom

I když bylo zrušeno rozsvěcování stromku na Masarykově náměstí, desetimetrový smrk z Beskyd na náměstí je a krásně svítí, takže se tam určitě vydejte a nasajte vánoční atmosféru.

Ruské kolo

Hned vedle se pak můžete svézt na oblíbeném ruském kole. Vyveze vás do výšky 50 metrů a tak si vše můžete prohlédnout pěkně z výšky. V provozu je každý den od 10 - 20 hodin.

Ledové kluziště

Dalším místem, které rozhodně nevynechejte je náměstí Dr. Edvarda Beneše, kde je v provozu ledové kluziště. Letos je navíc ještě obohaceno o ledové chodníčky a večer je krásně nasvíceno. Brusle si můžete půjčit, ale nezapomeňte doklad o bezinfekčnosti.

Velký dar - úhel pohledu

Určitě také zajděte na Prokešovo náměstí před Novou radnici, kde je nová umělecká instalace Velký dar - úhel pohledu výtvarnice Eriky Bornové. Dílo je skutečně obrovské a rozhodně stojí za fotku.

Workshopy

Workshopy letos probíhají ve Staré aréně nebo v Galerii výtvarného umění. V aréně vás naučí, jak správně namíchat vaječný likér nebo jak vyrobit wester panenky. Na oba workshopy je nutné se předem přihlásit.

Svůj program mají i některé městské obvody. Detaily a časy najdete na webu Ostravských Vánoc: www.ostravskevanoce.cz .

(sd, ilustrační foto)