V pondělí začne demolice vítkovických mostů v Ostravě, přestavba potrvá dva roky

Řidiče v Ostravě čeká další velká zkouška nervů. V pondělí začne uzavírka silnice přes vítkovický most na Rudné ve směru na Porubu. Doprava pro osobní auta bude obousměrně svedena na druhou část mostu. Kamiony budou jezdit objížďkou. ŘSD plánuje oba mosty kompletně zbourat a postavit nové. Akce potrvá dva roky.

V pondělí 10. 1. 2022 začíná částečná uzavírka Rudné ulice v podobě uzavření vítkovického mostu vedoucího do městských částí Zábřeh, Svinov či Poruba. Veškerý provoz osobních vozidel bude převeden obousměrným režimem pruhů 1+1 na dostatečně široký souběžný most vedoucí směrem do Kunčiček a dále na Šenov nebo Havířov.

Jakmile se postaví nový most, čeká stejná akce i protisměr. Řidiči se budou muset připravit na řadu náročných dopravních změn.

Nákladní auta nad 3,5 tuny budou odkloněny na objízdné trasy. 

První objízdná trasa je připravena přes silnice I/11 (ul. Rudná), I/56 (ul. Místecká), II/647 (ul. Mariánskohorská) a I/58 (ul. Plzeňská) zpět na I/11. Alternativní objížďka pro rozptýlení velmi hustého provozu vede přes silnice I/11 (ul. Rudná), II/477 (ul. Frýdecká), II/647 (ul. Bohumínská) a po dálnici D1 zpět k I/11.

Kompletní výstavba nových mostů potrvá zhruba dva roky a doprovodí ji zákaz vjezdu pod mosty, výjimku dostanou místní obyvatelé a dopravní obsluha.

Celá akce vyjde ŘSD na 239 milionů korun bez DPH.

(sd, Foto: ŘSD)