Plážový volejbal světové úrovně se vrací pod vysokou pec

Sportovní atmosféru v unikátních postindustriálních kulisách si můžete užívat už od středy 25. května 2022, kdy se do Dolních Vítkovic vrátí světová série v plážovém volejbale. Jelikož byl ostravský turnaj již třikrát zařazen mezi nejlepší tři akce FIVB, povýšil do nejvyšší série Beach Pro Tour. Na rozdíl od předchozích ročníků se v hlavní soutěži představí 16 elitních mužských a stejný počet ženských párů.

Světová volejbalová federace v letošním roce přišla s novým atraktivním formátem světové série Beach Pro Tour. Ta je tvořena turnaji v kategoriích Elite 16, Challenge a Future. A Ostrava Beach Pro byl pro svou jedinečnost a již třemi ročníky prověřenou organizaci zařazen do nejvyšší úrovně. Dolní Vítkovice tak budou hostit druhou soutěž úrovně Elite 16, která odstartovala na konci března v Mexiku a skončí 27. listopadu v australském Sydney.

Turnaj série Beach Pro Tour bude zahájen ve středu 25. května kvalifikačními utkáními 16 týmů v kategoriích žen a mužů. Pouze nejlepší čtyři páry se kvalifikují do hlavní soutěže, kde doplní 11 nasazených dvojic určených světovým žebříčkem, a držitele divoké karty. Ve čtvrteční a páteční skupinové části se tak mezi muži a ženami představí 16 nejlepších párů. Utkání o medaile přijdou na řadu v neděli 29. května.

Turnaj J&T Banka Ostrava Beach Pro se v Dolních Vítkovicích odehraje na dvou soutěžních kurtech. Plážoví volejbalisté budou mít k dispozici další dvojici tréninkových hřišť. Kapacita tribun je 2500 míst.

Kromě špičkového plážového volejbalu čeká návštěvníky festivalová atmosféra ve fan zóně, do které je vstup zdarma. Více informací a zajímavostí a také možnost zakoupit si vstupenky najdete na ostravabeachpro.cz. Finále se odehraje v neděli 29. května.

(hav, foto: ostravabeachpro.cz)