Zajděte si zahrát basket do ostravského Tatranu

Už na konci prázdnin budou mít Ostravané možnost zatrénovat si a poté i zahrát amatérské turnaje v basketbalu v ostravské hale Tatran. Umožní to projekt Basket pro Ostravu, jehož cílem je přiblížit basketbal široké veřejnosti a zapojit fanoušky aktivně do tohoto sportu. Projekt je určen pro všechny a myslí také na osoby se zdravotním handicapem.

Za projektem stojí zejména Basketbalový klub NH Ostrava. „Máme připravenou sérií tréninků pro veřejnost pod dohledem trenérů nebo samotných hráčů,” říká Adam Choleva, trenér hráčů A-mužstva Basketbalového klubu NH Ostrava. „Zkušenosti z těchto tréninků pak mohou amatérští sportovci zúročit na turnajích. Termíny máme vypsané na webu www.basketproostravu.cz,” dodává Choleva.

V rámci tohoto projektu jsou uspořádány také basketbalové exhibice mužstev v utkání 3×3 v blízkosti obchodních center Futurum a Nová Karolina. „Pro fanoušky basketu máme v naší hale Tatran připravenou také FAN zónu během utkání české reprezentace na evropském šampionátu, který se hraje od 1. do 8. září 2022,” uvádí k doprovodným akcím projektu Basket pro Ostravu Tomáš Ostarek, generální manažer klubu NH Ostrava.

Aktuální informace, termíny tréninků pro veřejnost, termíny amatérských turnajů a exhibic u obchodních center, stejně jako provozní dobu FAN zóny v hale Tatran naleznou zájemci na webových stránkách basketproostravu.cz.

(hav s využitím informací serveru fajnovysport.cz, foto: fajnovysport.cz)