V nových podzemních garážích na Černé louce se parkuje prozatím zdarma

V centru Ostravy jsou k dispozici nová veřejná parkovací místa v podzemních garážích. Najdete je pod budovou Ostravské univerzity na Černé louce a je jich celkem 155. Otevřené jsou 24 hodin denně a aktuálně v rámci zkušebního provozu umožní bezplatné parkování.

V centrum Ostravy byla nedávno otevřená dvojice nových staveb Ostravské univerzity. Pro město představuje realizace celého projektu vysokoškolského kampusu sérii souvisejících projektů, které buď realizaci předcházely či na ni naopak navazují. Součástí je i dokončená stavba podzemních garáží pod budovou Univerzitního zázemí sportu a behaviorálního zdraví. Pro veřejnost je parkoviště aktuálně otevřeno 24 hodin denně a v rámci zkušebního provozu, prozatím bez elektronického odbavovacího systému, umožní bezplatné parkování. Maximální doba stání je 24 hodin. Lidé tudíž už nemusí parkovat vozy v okolních ulicích centra, ale mohou pohodlně zaparkovat v prostoru nového parkoviště.

Podzemní parkoviště je pro parkování osobních automobilů s kapacitou 155 parkovacích míst a čtyři motocykly, nabízí také elektronabíječku pro dvě osobní vozidla. Dále jsou v suterénu umístěny skladovací prostory, technologické místnosti a sociální zázemí. Vjezd osobních automobilů je umožněn pomocí částečně zastřešené ocelové rampy.

Realizace stavby podzemních garáží byla zajištěna ze strany města Ostravy, po 99 letech přejde do majetku univerzity. Na stránkách města se také uvádí, že poslední parkoviště pod zemí hrazené městem bylo zprovozněno pod Prokešovým náměstím v roce 1997.

Pokud hledáte jiné možnosti, kde v Ostravě výhodě zaparkovat, zkuste se podívat na přehled, který publikoval server Skrblik.cz.

(hav, foto: ostrava.cz)