Závodit budou bajkeři a přidají se i běžci v charitativním běhu fondu Křídla dětem

Také bajkerský závod Porubajk se hlásí o slovo. Tradiční jarní akce pro nejširší sportovní veřejnost se uskuteční v sobotu 22. dubna 2023 od 9 hodin na Hlavní třídě v Ostravě-Porubě. Závod nabídne dvě trasy pro dospělé, jednu detikilometrovou pro děti od 10 do 15 let a nesoutěžní jízdu pro nejmenší děti do 10 let na 3 km. Novinkou pro letošní rok je také přidružení charitativního běhu nadačního fondu Křídla dětem na 5,2 km, který má za cíl splnit přání ze seznamu potřebných dárečků nebo pomůcek pro dětská oddělení nemocnic.

Pořadatelé na svých stránkách www.porubajk.cz uvádí, že se letos nezávislou součástí Porubjaku stává charitativní běh na 5,2 kilometrů, pořádaný nadačním fondem Křídla dětem. „Jeho dospělí účastníci budou moci být součástí rodinných týmů a zároveň přispět na dobrou věc. „Startem běhu bude odstartována jarní sbírka Nadačního fondu Křídla dětem, která má za cíl splnit přání ze seznamu potřebných dárečků nebo pomůcek každého jednotlivého dětského oddělení. Pokud se rozhodnete Jarní sbírku podpořit, můžete s námi běžet, můžete vámi vybraný dáreček koupit a přinést jej k nám na stánek, nebo přispět libovolnou finančním částkou. Se všemi vybranými dárečky i finančními prostředky naložíme spravedlivě, pokud na některém oddělení bude nadbytek, obdarujeme i děti na dalších odděleních.“

Kromě individuálních soutěží, se bude soutěžit také týmově. Na startu budou týmy základních a středních škol, firemní týmy či rodinné týmy. Přihlásit se do soutěže můžete online do 19. dubna 2023. Po tomto datu je možné se přihlásit při prezentaci před startem. Všechny podrobnosti najdete na www.porubajk.cz či behkridladetem.cz, aktuality sledujte na Facebooku pořadatele či Facebooku fondu Křídla dětem.

(hav, foto: porubajk.cz)