Do práce na kole v Ostravě i s odměnami

Město Ostrava se již pošesté zapojuje do celostátní akce Do práce na kole, a to jako místní koordinátor. Akce bude probíhat v květnu, přičemž hlavním cílem je nejen šetřit životní prostředí, ale také zlepšit kondici účastníků soutěže a také pomocí dat o zapsaných cestách rozvíjet městskou cykloinfrastrukturu.

Soutěž je určena pro týmy i jednotlivce, kteří dojíždí do práce na kole, bruslích, skateboardu, longboardu, běhají nebo chodí pěšky a zapojit se do ní mohou také vozíčkáři. Zaměstnavatelé a města mohou soutěžit také o titul Cyklozaměstnavatel a Cykloměsto roku. Registrace do soutěže je možná i nyní na dopracenakole.cz, končí 30. dubna 2023. V letošním roce je výzva otevřená i studentům, kteří mohou čerpat 60% slevu na startovném.

„Je velmi potěšující, jak velký zájem provází tuto možnost čistého a zdravého způsobu dopravy do zaměstnání. A kromě samotného cíle výzvy je zde i jedna další velká výhoda pro všechny, a to sice, že díky anonymizovaným datům od pořadatele soutěže máme unikátní možnost nahlédnout do způsobu uvažování a výběru tras soutěžících. Díky znalosti toho, kudy lidé opravdu jezdí, můžeme průběžně zlepšovat cyklistickou infrastrukturu ve městě,“ řekla náměstkyně primátora Kateřina Šebestová.

Každý účastník květnového Do práce na kole dostane tričko nebo nákrčník, které fungují také jako vstupenky na doprovodné akce. V Ostravě o zábavu nebude nouze. Podle koordinátorů se chystá pro soutěžící široká škála aktivit a výher, které postupně budeme zveřejňovat na webu dopracenakole.cz/mesto/ostrava.

Partnerství pro květnovou výzvu a „akce na triko“ potvrdili Ostravské muzeum, Slezskoostravský hrad, síť městských infocenter Ostravainfo!!!, Mojekolo a také spolek Elegant, díky kterému ostravané zažijí originální zahájení ostravské květnové výzvy, cykloprojížďky nebo třeba komentovaného průvodce výstavy s cyklistickou tématikou.
V květnu nebude chybět také fotosoutěž a v červnu ostravský závěrečný večírek s vyhlášením výsledků a bohatou tombolou. Aktuální dění v Ostravě můžete sledovat na Facebooku.

(hav)