Oblíbená jaderná fyzička se objeví v show ostravského Světa techniky

Ostravský Svět techniky zve na novinkovou akci, která je populární ve science centrech po celém světě. Pro návštěvníky je připravena série akcí nazvaných After Hours, kdy je po zavíračce připraven speciální program zahrnující nejen přednášky s mimořádnými hosty, ale také občerstvení, DJ či science show. Prvním z hostů bude ve čtvrtek 8. června od 19 hodin známá česká jaderná fyzička Dana Drábová.

Pořadatelé k programu dodávají: „Debata proběhne v kinosále Velkého světa techniky od 19:00, ale na drink vás zveme už v 18:30. Po skončení diskuze pokračujeme s programem až do 22:00.“

Dana Drábová je česká jaderná inženýrka, lokální a regionální politička. Od roku 1999 je předsedkyní Státního úřadu pro jadernou bezpečnost. V osmdesátých letech minulého století studovala Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT, obor dozimetrie a aplikace ionizujícího záření.

Kapacita sálu je omezena, s nákupem vstupenek tedy není dobré příliš dlouho otálet. Další informace najdete na stránkách Velkého světa techniky, vstupenky si můžete zakoupit zde.

(hav)