Také letos se dostanete s ODISkou do některé památky levněji

Stejně jako v loňském roce mohou držitelé platné ODISky využít slevu při návštěvě vybraných hradů, zámků a kulturních zařízení v Moravskoslezském kraji v době od 1. černa do 30. září 2023. Platnou ODISkou se pro tyto účely rozumí plastová ODISka s aktivní platností. Bez ohledu na to, jaký tarifní produkt je na ní nahrán. V letošním roce se benefitní program ještě postupně rozšíří o vybrané účastníky projektu Technotrasy.

Po dobrých zkušenostech z loňska se akce S ODISkou na hrad opakuje. Letos bude ovšem v rámci akce sleva na vstupném nižší – 25procentní, turisté však mohou navštívit dvakrát více památek. Slevu nabízí 13 vybraných krajských památek, které na léto navíc připravují lákavý program. Slevu mohou majitelé ODISky uplatnit pouze při nákupu vstupenek na pokladnách památek. Při online nákupu vstupenek slevu využít nelze.

ODISka se navíc hodí i k cestě za památkami. Regionální autobusy například dovezou turisty jen několik desítek metrů od hukvaldské obory, na Sovinec je to od autobusu také asi jen sto metrů. Na zámek Bruntál to turisté mají z bruntálského autobusového nádraží pěšky asi deset minut, cestující ale mohou přestoupit na jiný spoj a opět dojet až téměř k zámku. Zámek Nová Horka je od zastávky autobusu 300 metrů, pohodlně se dá dojet skoro až k zámkům v Novém Jičíně a ve Frýdku.

Krajské památky a instituce zapojené do akce s ODISkou na hrad:

Žerotínský zámek v Novém Jičíně
Zámek Kunín
Centrum tradičních technologií Příbor
Muzeum Šipka ve Štramberku
Expozice J. A. Komenského ve Fulneku
Historická budova Muzea Těšínska
Archeopark
Muzeum trojmezí
Kotulova dřevěnka
Zámek Bruntál
Muzeum Beskyd Frýdek Místek, příspěvková organizace (Frýdecký zámek)
Hrad Hukvaldy
Galerie výtvarného umění v Ostravě

Podrobnější přehled najdete na odis.cz/benefity. Uvedeny jsou zde i tipy na zajímavé akce.

(hav s využitím tiskové zprávy, foto hradu Hukvaldy: severnimorava.travel)