Za psy do psího útulku

Milovníci psů jsou zváni k tradičnímu setkání opatrovníků útulkových psů. To se uskuteční v neděli 11. června 2023 ve psím útulku v Ostravě – Třebovicích. Zájemci o akci se budou moci podívat také přímo do prostor útulku, připraveny jsou i vtipné soutěže.

Organizátoři uvádějí, že po slavnostním zahájení v 9.30 hodin budou následovat tradiční i netradiční soutěže a na vítěze čekají ceny. Pro kynologické týmy, tedy majitele a jejich čtyřnohé svěřence, jsou připraveny rozličné disciplíny. Soutěžit se bude třeba v tom, kdo přijde v nejlepší masce (pán i pes). Další disciplíny nesou názvy: nejbystřejší chlupáč, útulkový šikula či stezka statečných. Detailní program akce naleznou zájemci na stránkách útulku.

Návštěvníci si mohou útulek prohlédnout také v rámci Dne otevřených dveří a připraveny jsou rovněž soutěže pro děti. A dozví se tam také řadu zajímavých informací. V současnosti na své opatrovníky čeká v ostravském útulku 28 psů. Od roku 1998, kdy byl útulek založen, prostřednictvím ostravského útulku nalezlo svůj nový domov 11 263 psů. Na svěřence útulku myslí i dárci, mezi kterými dominují školy a mateřské školy, nicméně do útulku už zamířili také oslavenci, jež své narozeniny oslavili darováním dobrot pejskům.

A v uplynulých letech, zejména v letním období, obdarovali útulek také novomanželé, kteří si ve svůj den svatební přáli místo dárků pro sebe dary pro útulek a ty pak věnovali útulku. S dobrotami a potřebami pro psy letos již do útulku také zamířila první novomanželská dvojice. Ta ještě za svobodna poskytla před téměř pěti lety nový domov fence Olince, o kterou se původně starali zaměstnanci útulku.

Pracovníci útulku vzkazují: „A pokud by o podpoře uvažovali i další dárci, aktuálně jsou žádané, a radost chlupáčům jistě udělají, masové konzervy, velké žvýkací kosti, sušená masíčka a piškoty. V útulku při venčení užijí také kvalitní vodítka či stopovačky.“

Další informace najdete na utulek.ostrava.cz.

(hav, foto: facebook.com/utulekostrava)