Žáci evropských škol se v Ostravě učili toleranci

Žáci Základní školy logopedické z Ostravy-Hrabové se v Ostravě přivítali v rámci projektu Erasmus s žáky z Itálie, Rumunska a Řecka.

Cílem jejich setkání bylo představení výsledků práce, které se věnovali ve svých školách, a účast na workshopech věnovaných rozvoji vztahů lidmi s hendikepem nebo sociálním znevýhodněním.

Připravené workshopy se uskutečnily v rámci projektu s názvem Everybody deserves a fair chance! (Každý si zaslouží férovou šanci!). Protože velkou část tříletého projektu byli žáci kvůli pandemii ve společném kontaktu jen na dálku, setkání naživo pro ně byla vyvrcholením jejich projektových aktivit.

Žáci se věnovali společné přípravě jídel typických pro své země, prezentovali národní písničky a společně tvořili s pomocí barev.

Kromě těchto aktivit se žáci během svého týdenního pobytu věnovali také workshopům zaměřeným na vlastní seberozvoj a vyráželi poznávat Ostravsko. Společně navštívili centrum města s věží Nové radnice, Dolní oblasti Vítkovic a Beskydy.

Návštěva Ostravy byla jednou z částí projektu, který umožnil žákům ze Základní školy logopedické navštívit partnerské školy v několika státech. Žáci a učitelé tak mohli v průběhu roku navštívit školy v řeckém přístavním město Volos a italském Rimini.  

(Autor: Tomáš Majliš)