V Radvanicích mají nové obří hřiště

Jedno z největších veřejných venkovních hřišť v České republice se otevřelo před pár dny v areálu bývalého koupaliště v Ostravě - Radvanicích. Návštěvníci všech věkových skupin se mohou těšit na velkou multifunkční sportovně-relaxační plochu.

Pro děti jsou zde k dispozici herní prvky – lanové sestavy, houpačky, rotující kolotoče, lanové iglú, 3D kopce s mlžícími tryskami, 8 vestavěných trampolín, pump track dráhy, 28 unikátních skákacích koulí, dva nerezové tobogány a devět skluzavek, nejdelší je přes 11 m. Dospělým návštěvníkům plocha nabízí multifunkční hřiště na volejbal, fotbal i tenis a hřiště na streetball.

Unikátní plochu navrhla projektová kancelář Projekce Guňka ve spolupráci s berlínskou projekční kanceláří POLA. Poslední etapa výstavby desetinásobně rozšířila stávající dětskou plochu a dva spojené kopce s výškou 2,5 m a 1,6 m o rozměru 400 m2 o plochu bezmála 4 000 m2 s moderním povrchem. Ani zde nechybí atraktivní kopce, tentokrát o výšce 4 a 5 m. Hřiště je provedeno ze speciálního povrchu převážně ve světlých a tmavě modrých barvách jako jedna z posledních vzpomínek na bývalé koupaliště v kombinaci se žlutou barvou a doplněno plochami zeleně o výměře 380 m2.

Podrobnější informace, například o vstupném, najdete v letáku.

(hav s využitím tiskové zprávy, foto: zdravaova.cz)