Nejlepší světoví parahokejisté si opět dají sraz v Ostravě

Hned na začátku nové hokejové sezóny čeká Ostravu velký svátek parahokeje. Od pondělí 2. do pátku 8. října 2023 se koná v Ostravar Aréně už třetí ročník světového turnaje parahokeje International Para Hockey Cup. Na ledě změří své síly poprvé od mistrovství světa, kde Češi získali historické bronzové medaile, aktuální top tři týmy, tedy USA, Kanada, Česko.

Těšit se můžete na pět hracích dnů plných bojovnosti, napětí i tvrdých střetů. Pořadatelé k turnaji také uvádí: „Ten nejlepší světový parahokej se opět vrací do Ostravar Arény, kde se daří hlavně týmu USA. Právě v Ostravě započali Američané svou vítěznou, neporazitelnou šňůru. Sbírají zlato na mistrovstvích světa i paralympiádách a do Ostravy se tak vždy rádi vracejí. Potrápit je i letos na IPH Cupu 2023 budou chtít Kanaďané, pro které je bitva s Američany vždy tou nejprestižnější záležitostí. Na světovou špičku se ale dotáhla také česká parahokejová reprezentace. Právě na posledním MS v Kanadě brali totiž Češi bronz a avizovali jediné. Chceme výš, chceme potrápit ty nejlepší. International Para Hockey Cup tak už teď slibuje napínavé souboje na ostří nožů! A ukázat se bude chtít opět i speciálně složený IPH tým, který nabízí možnost evropských parahokejistům zahrát si po boku těch nejlepších.“

Základní vstupné: 90kč/den (tedy na dva zápasy), děti do 15 let mají vstup zdarma. Další informace najdete na parahockey.cz.

(hav, foto: fajnovysport.cz)