Čeští baseballisté se v Ostravě utkají z Rakušany, Řeky a Španěly

Eurobaseball 2023 je za dveřmi. Kontinentální šampionát, z něhož chtějí čeští reprezentanti získat historicky první medaili, se bude konat od neděle 24. září až do neděle 1. října 2023 v pěti městech po celé české republice. V Ostravě budou čeští baseballisté hrát v základní skupině, postupně proti Rakousku, Řecku a Španělsku.

„Chceme medaili, to je náš jasný cíl. Sen mnoha generací hráčů. Máme na to našlápnuto, věřím,“ nechal se slyšet trenér Pavel Chadim a připomněl obrovský úspěch z jara letošního roku, kdy se baseballová reprezentace nejprve probojovala na turnaj World Baseball Classic a pak na tomto mistrovství světa se všemi profesionálními hráči z celého světa vybojovala jedno vítězství a udržela se i pro další ročník v roce 2026. V týmu nebude chybět Erik Sogard, který 10 let strávil ve slavné Major League Baseball.

Skupinu A, ve které hraje domácí tým, hostí baseballový a softballový areál klubu Arrows Ostrava. Celý areál zahrnuje baseballové hřiště, jehož nejdelší homerunová vzdálenost je 109 metrů, a dvě softballové hřiště. Nechybí samozřejmě zázemí pro hráče a také restaurace, kde čepují plzeňské pivo. Oddíl SKSB Arrows Ostrava slaví letos 50 let trvání. Na svém kontě má tři baseballové extraligové tituly, ke kterým mu pomohli také hluční ostravští fanoušci. A na hlasitou podporu z hlediště spoléhá také český národní tým v boji za první medailí z ME. Na turnaj budou postaveny další tribuny, pracuje se také na novém homerunovém plotu.

Všechny informace k turnaji najdete na www.eurobaseball2023.com.

(hav, foto maskota turnaje: baseball.cz)