Dny AI v Ostravě: Týden ve znamení technologického pokroku

Umělá inteligence mění svět kolem nás. Chcete poznat její možnosti i rizika? Navštivte podzimní Dny AI. Už 23. října se Ostrava zapojí do festivalu věnovanému všem nadšencům moderních technologií. Pestrý program nabídne filmová promítání, workshopy, konference i přednášky. Akci pořádá Moravskoslezské inovační centrum ve spolupráci s Ostravskou univerzitou a Moravskoslezskou vědeckou knihovnou v Ostravě.

V rychlosti, s jakou se umělá inteligence šíří a proniká do velmi různorodých aktivit, by se dala směle přirovnat například k internetu, bez kterého už si dnes neumíme život ani představit. V Moravskoslezském kraji jdeme této inovativní technologii naproti, a to nejen zapojením do festivalu Dny AI. Společně s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou Ostrava v současné době připravujeme také platformu na podporu spolupráce firem, které umělou inteligenci aktivně využívají,“ uvedl předseda představenstva Moravskoslezského inovačního centra Pavel Csank.

Návštěvníci se dozví o historii a základních principech fungování AI, zjistí, jak ji využívat v praxi, a sami si práci s ní vyzkouší. Chybět nebude ani téma často využívané služby Chat GPT, otázka etického rozměru pro společnost či nastínění případných rizik. Součástí festivalu bude více než desítka akcí pro různé cílové skupiny z řad odborné i široké veřejnosti všech věkových kategorií. Na své si tak přijdou nejen podnikatelé, zástupci startupů a učitelé, ale také studenti nebo třeba senioři.

Seznámit se s umělou inteligencí a způsoby jejího širokého využití mohou lidé v krajském městě v týdnu od 23. do 29. října. Program je k dispozici na webu www.dny-ai.cz. Vzhledem k omezené kapacitě jednotlivých míst, však bude nutná přechozí registrace.

První ročník Dnů AI se konal loni v Brně a setkal se s velkým zájmem. Letos mohou lidé navštívit festival hned ve čtyřech městech. Vedle moravské metropole se do akce zapojila také Ostrava, Plzeň a Praha. Hlavními pořadateli jsou platforma Brno.AI a organizace prg.ai ve spolupráci s agenturou CzechInvest.

(sd, Zdroj: TZ Dny AI)