Ostravské Vánoce začnou rozsvícením stromečku a koncertem kapely Buty

Akce Ostravské Vánoce bude zahájena v centru města na Masarykově náměstí už za necelý měsíc. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu je náplánováno na sobotu 25. listopadu 2023. Doprovodí ho vystoupení slavné ostravské kapela Buty. Celé Ostravské Vánoce se uskuteční v termínu od 25. 11. 2023 do 1. 1. 2024. Program se tentokrát připravuje pro čtyři scény.

Návštěvníci se mohou těšit na Hlavní scénu na Masarykově náměstí, kde budou situovány tradiční adventní trhy, vyhlídkové kolo a kulturní program. Centrální prostor znovu rozsvítí živý vánoční strom.

Dětská scéna bude letos opět umístěna na sousedním Jiráskově náměstí. Bude zde zbrusu nový dřevěný betlém, který vzniká přímo pro Ostravské Vánoce a ponese prvky spojené s regionem a hornickou tradicí.

Vánoční kluziště bude i v letošním roce umístěno na Klubové scéně - na náměstí Dr. Edvarda Beneše. Bruselní na něm bude pro návštěvníky opět zdarma, zpoplatněné bude půjčovné bruslí a tučňáků pro malé začínající bruslaře.

Scéna Nové radnice na Prokešově náměstí bude v letošním roce slavnostně nasvícena v duchu vizuální podoby Ostravských Vánoc. Každou neděli v podvečer zde bude možno ve vestibulu budovy magistrátu zhlédnout adventní koncerty České televize, ve středu 13. prosince se pak přímo na ploše Prokešova náměstí uskuteční tradiční akce Česko zpívá koledy.

Další informace budou postupně uveřejňovány na www.ostravskevanoce.cz, aktuality můžete sledovat i na Facebooku.

(hav, foto: ostravskevanoce.cz)