Prezentace středních škol ve Futuru

Téměř pět desítek škol se představí na Veletrhu středních škol, který se bude konat v Ostravě ve středu 8. listopadu 2023. V obchodním centru Futurum budou zástupci i žáci u svých stánků návštěvníkům k dispozici od 9 do 17 hodin. Akce bude volně přístupná pro žáky základních škol a jejich rodiče i ostatní zájemce. Návštěvníci se také dozví informace o stipendijní programu pro středoškoláky.

Kromě studia gymnázií se nabízí deváťákům také celá řada perspektivních oborů na středních odborných školách. O ně pak mají zájem firmy z oboru IT, automotiv, strojírenství a dalších. A samozřejmě platí, že absolventi středních odborných škol mají také možnost ve studiu pokračovat na vysoké škole.

Veletrhu se zúčastní 47 středních škol a institucí, svůj stánek bude mít i Moravskoslezský kraj, který představí svou kampaň Řemeslo má respekt. Jejím cílem je podpořit technické a řemeslné vzdělávání, zvýšit prestiž řemesla a ve výsledku zlepšit úroveň a dostupnost řemeslné činnosti pro obyvatele regionu. Moravskoslezský kraj na veletrhu upozorní i na krajský stipendijní program pro středoškoláky vybraných oborů.

Další akce, na kterých střední školy prezentují své obory vzdělávání, se konají také v dalších městech. Jejich seznam a další informace jsou k dispozici na stránce Řemeslo má respekt. Velká akce - Student a job - veletrh se také chystá na druhou polovinu listopadu 2023.

Dalši informace také na futurumostrava.cz.

(hav s využitím tiskoví zprávy, foto: magnapubs.com)