Vánoce na Jihu jsou připraveny pro celou rodinu

Dara Rolins nebo třeba Rock&roll band Marcela Woodmana přispějí k předvánoční pohodě na Náměstí Ostrava-Jih v Hrabůvce. Od pátku 1. až do 23. prosince 2023 se zde bude konat akce nazvaná Vánoce na Jihu. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program včetně hudebních a divadelních vystoupení. A na Jihu v Bělském lese je už nyní otevřeno také Vánoční městečko.

Tradiční rozsvícení vánočního stromu se uskuteční hned první prosincový den v 17 hodin, kdy také vystoupí známá zpěvačka Dara Rolins. Následovat budou vystoupení kapely Úspěch (2. prosince), Rock&roll bandu Marcela Woodmana (16. prosince), kapely Šajtar (17. prosince) či muzikantů Lucie Redlové (10. prosince) nebo Vadima Windyho (23. prosince).

Každý den od 11 do 19 hodin budou otevřeny stánky s občerstvením a nabídkou vánočního zboží. Na programu budou od 14 do 18 hodin rovněž ukázky řemesel, jako jsou například výroba háčkovaných hraček, vánočních ozdob z vlny, dřevěného nádobí, ručně dělaných svíček, vánočních dekorací pro děti atd. Sváteční atmosféru zpestří minizoo s oslem, ovcemi, kozami, poníkem i velbloudem.

Premiéru má na jihu Ostravy Vánoční městečko. Své brány v Lesní škole v Bělském lese na ulici Antonína Brože otevřela teprve před pár dny, k vidění bude až do 15. ledna 2024. Vizuálně atraktivní ztvárnění by mělo potěšit děti i dospělé. U vstupu návštěvníky uvítají rozzářené komety. Řada dalších motivů je spojena se zvířecí říší. Vánoční svátky na Jihu rozsvítí jelení rodina, dva medvědi, veverka, orel, ježek a dvě sovy, z toho jedna v letu.

Pohádkovou atmosféru navodí průchozí houba. Nechybí ani saně, lavička nebo krmelec. Pro příchozí je zajištěno i občerstvení. Více informací o doprovodném programu ve Vánočním městečku nebo o otevírací době, kdy bude areál v jednotlivých dnech pro veřejnost dostupný, najdou zájemci na www.kulturajih.cz. Zde je také k dispozici program celých Vánoc na Jihu.

(hav, foto: kulturajih.cz)