Pozvánka na přednášku Zoo Ostrava: Národní parky východní Afriky

Ve středu 6. prosince zveme všechny zájemce do ostravské zoologické zahrady na poslední letošní přednášku z cyklu Zajímavosti ze světa zoologie. V tomto mrazivém období nás zavede do teplých krajů východní Afriky a představí několik národních parků. Těšit se můžete i na bonus v rámci adventního kalendáře zoo.

Národní parky a rezervace ve východní Africe jsou místa, kde se stále ještě prohání velké množství divokých zvířat. Dokumentarista Enrico Gombala, který navštívil několik  chráněných území v Keni, Tanzanii a Ugandě, představí tato místa i zajímavé druhy místních rostlin a živočichů, které zde pozoroval. Některé jsou pro tento region endemické a nikde jinde se nevyskytují. Své povídání doprovodí množstvím jedinečných fotografií tamní přírody a kromě toho představí i život Masajů, jejichž domovem je rozsáhlé území na pomezí Keni a Tanzanie. Nebudou chybět ani rady na cestu a obecná pravidla pro návštěvu afrických národních parků a rezervací. Příliv turistů přináší peníze, které lze využít nejen k nezbytné údržbě a ochraně rezervací, ale i ke zlepšení podmínek pro místní obyvatele, kteří pak berou existenci národních parků a rezervací jako zdroj obživy, a ne jako omezení.

Dovolujeme si upozornit, že přednáška se mimořádně koná ve výukovém centru zoo vzdáleném asi 5–7 minut chůze od vstupu do zoo (nedaleko pavilonu Tanganika). Připraveno bude drobné občerstvení.

Název přednášky: Národní parky východní Afriky

Přednášející: Enrico Gombala, Zoologická zahrada a botanický park Ostrava

Termín: středa 6. prosince v 16:00 hod.

Místo konání: výukové centrum zoo

(sd, Zdroj: TZ Zoo Ostrava)