Nechte auto doma a jeďte levně na rodinný výlet vlakem či autobusem

Integrovaný dopravní systém Moravskoslezského kraje známý jako ODIS nabízí po celé prázdniny velmi výhodnou rodinnou 24hodinovou celosíťovou jízdenku. Za pouhých 200 korun mohou celý den cestovat vlaky či autobusy po celém Moravskoslezském kraji 2 dospělí a až 3 děti do 15 let. Jízdenku lze využít během letních prázdnin každý den (mimo prázdniny jízdenka platí o víkendech či svátcích).

Jízdenku lze zakoupit přímo u řidiče na příměstských linkách, v pokladních přepážkách Českých drah, průvodčího ve vlacích GW Train Regio nebo nově v mobilní aplikaci ODISapka. Jedinou podmínkou je, že spoj musí být integrován do sítě ODIS, jízdenka se tak vesměs nevztahuje na mezinárodní rychlíky či expresy apod. 

Za 200 korun si tak například celá rodina může udělat krásný výlet z Ostravy do Jeseníků. Ráno nasedne celá rodinka v Ostravě na autobus ve směru Šumperk, vystoupí v Jeseníkách u Motorestu Skřítek. Poté si udělá túru přes jesenický hřeben na Ovčárnu, tam si dá palačinky s povidly a šehačkou... A pak zase nasedne na autobus a dojede s pár přestupy až do Ostravy. To vše na jednu jízdenku. Možností je opravdu hodně.

Pro plánování výletů zkuste využít např.: https://idos.idnes.cz/odis/spojeni/?iframe=true&width=970&height=600. Další informace najdete např. na https://www.facebook.com/kodiscz/ nebo na https://www.kodis.cz/. (hav)