Během září a října zdarma do Zoo Ostrava

Zoologická zahrada a botanický park se otevírá všem návštěvníkům. Od 1. září až do konce října 2020 nebudou muset lidé platit vstupné. Jediné, co musejí udělat, je vyzvednout si u pokladny vstupenku, na základě které budou vpuštěni do zoo. Volný vstup se nevztahuje na parkovné, jízdu zoo vláčkem a safari expresem. Projekt je financován Moravskoslezským krajem.

Komentovaná setkání u zvířat

Zoo je v září a říjnu otevřena od 9 do 18 hodin, pavilony se zavírají v 17 hodin. Lidé si mohou prohlídku zoologických expozic zpestřit komentovaným setkáním u vybraných druhů zvířat. Aktuální harmonogram je následující:

Každý den
10:00, 13:30, 16:45 medvědi a hulmani (pavilon Čitván)
12:00 šimpanzi (Pavilon evoluce)
mezi 13:00-13:30 začátek denní péče o slony (uvnitř pavilonu)
14:00 lemuři (Ráj lemurů)

O víkendech a svátcích
10:30 vydry (expozice Čitván)
11:30 mandrili
14:30 lemuři (Ráj lemurů)
14:30 levharti (Pavilon indických zvířat)

Vybrané dny
Ne v 13:00 supi (voliéra supů bělohlavých)
Út, Čt v 11:00 žralůčci (pavilon Papua)

Většina setkání u venkovních výběhů probíhá pouze za pěkného počasí. Během setkání prosíme o dodržování bezpečného odstupu od návštěvníků a zejména od komentujícího chovatele. Z nenadálých provozních či veterinárních důvodů může být setkání zrušeno.

Objevte botanické stezky

Nejen zájemcům o botaniku, ale i milovníkům klidnějších procházek doporučujeme areál botanického parku s malebnými zákoutími a odpočinkovými zónami. Na Cestě vody se můžete těšit na procházku kolem několika rybníků, lesních tůní i přirozených mokřadů. Nachází se zde i několik voliér, které obývají sovy a velcí dravci. Nechybí ani dětská hřiště na Ptačí a Sluneční louce. Na Cestu vody navazuje Cesta lesa, která Vás provede lesem se stoletými i staršími porosty původního Velkého ostravského lesa. Odpočinout si můžete v zajímavě řešeném lesním altánu a poté dojít až k ostrovním expozicím lemurů a k safari. Zejména během horkého léta lidé ocení třetí ze stezek – Cestu stínu, která nabízí blahodárný stín a teploty o několik stupňů nižší než v okolí. Ale i v tomto období má stezka, jejíž součástí je visutá lávka a povalový chodník, své kouzlo…

Využijte jedinečnou možnost poznat nejkrásnější místa v Moravskoslezském kraji! Více na www.vstupyzdarma.cz.