Posprejovali plochu přesahující 42 metrů čtverečních

Dvojici mladých sprejerů, kteří koncem září v Ostravě-Zábřehu na třech objektech vytvořili celkem třináct nápisů a posprejovali plochu přesahující 42 metrů čtverečních, zadrželi ostravští strážníci.

Na podezřelé chování osob pohybujících se kolem objektu bývalého fotbalového stadionu v Ostravě-Zábřehu upozornil strážníky občan na lince 156.

Po příjezdu strážníků na místo se strážníkům přihlásil oznamovatel a ukázal jim místa, kde viděl mladíky tvořit „umělecká díla“.

Na fasádě bývalého fotbalového stadionu tak strážníci nalezli nápis o rozměru 180 x 300 cm. Na fasádě nedaleké večerky pak byly nalezeny dva velké nápisy obdobných rozměrů.

Nejvíce se však podezřelí mladíci „vyřádili“ na budově základní školy na ulici Kosmonautů. Tu posprejovali celkem deseti nápisy a popsaná plocha přesáhla 28 metrů čtverečních.  

K zadržení sprejerů rovněž dopomohl poměrně detailní popis mladíků, který oznamovatel předal strážníkům, včetně směru jejich odchodu z místa činu.

Následným pátráním po horké stopě se tak strážníkům podařilo poměrně v krátkém čase nedaleko místa činu zadržet dva mladíky odpovídajícího popisu. Následnou lustrací bylo zjištěno, že oba mladíci jsou ve věku 19 let.

Zadržení mladíci se strážníkům doznali, že nápisy na třech budovách v Ostravě-Zábřehu skutečně vznikly jejich rukou. U jednoho ze zadržených mladíků byl nalezen i sprej, kterým byly objekty posprejovány.

Vzhledem k okolnostem případu byli mladíci předáni kolegům z Policie České republiky, která ve věci provádí další šetření.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články