Z ukradeného mobilního telefonu se neradoval dlouho

Chvilková únava mladého muže, který usnul v sobotu v časných ranních hodinách na tramvajové zastávce Frýdlantské mosty, se stala příležitostí pro 16letého mladíka, který spícímu muži odcizil z bundy jeho mobilní telefon. Ze svého lupu se však neradoval dlouho, po krátké chvíli byl totiž zadržen hlídkou strážníků.

Průběh krádeže zaznamenal krátce po druhé hodině ranní strážník obsluhující kamerový systém. O krádeži ihned informoval nejblíže situovanou hlídku, které rovněž předal popis pachatele a jeho ústupovou cestu.

Za malý okamžik, a to ještě v samotném podchodu pod Frýdlantskými mosty, zloděj zjistil, že jeho „mise“ zřejmě nebyla úspěšná. V patách měl totiž hlídku strážníků, která se na místo dostavila během malé chvilky.     

Jakmile pachatel zaregistroval hlídku strážníků, odhodil v podchodu odcizený mobilní telefon a pokusil se z místa utéci. Jeho snaha však vyšla naprázdno. Po krátké chvíli byl díky spolupráci strážníků zadržen.

Zadržený mladík strážníkům doznal, že spícímu muži na lavičce mobil skutečně odcizil a při svém útěku jej pak odhodil v podchodu. Zároveň strážníkům sdělil, že tak rychlou reakci strážníků nečekal.

Zadrženého mladíka si na místě převzali kolegové z Policie České republiky.

(mabys, zdroj: Mětská policie Ostrava, foto: penize.cz)

Příbuzné články