Zloděj, chyťte ho!

Zloděj, chyťte ho“. Tak tato slova vzbudila pozornost u hlídky strážníků, která se v pondělí krátce po desáté hodině dopoledne pohybovala poblíže hlavního nádraží v Ostravě-Přívoze a která krátce nato začala pronásledovat utíkajícího mladíka. Jak se později ukázalo, ten v trafice situované ve vestibulu haly Českých drah odcizil v nestřežený okamžik pokladničku s finanční hotovostí určenou pro dobročinné účely.

Na zloděje upozornil strážníky pracovník bezpečnostní agentury, který prvotně mladého zloděje pronásledoval. Mladík nedbal jeho výzev k zastavení a nedbal rovněž ani následných zákonných výzev strážníků.

Strážníci proto započali utíkajícího mladíka pronásledovat. Díky dobré fyzické kondici a dobré místní znalosti se jim podařilo pronásledovaného mladíka během chvíle dostihnout.

Vzhledem k tomu, že se později zjištěný 15letý mladík snažil strážníkům opakovaně z místa utéct, bylo nutné použít donucovacích prostředků. S přiloženými pouty na rukou tak byl „neklidný“ mladík předveden na služebnu Policie České republiky ke zjištění totožnosti.

Při zadržení mladíka byla strážníky zajištěna i odcizená pokladnička s vybranou finanční hotovostí 250 Kč, která byla určena na pomoc válečným veteránům. Díky rychlé reakci strážníků tak pokladnička i s finanční hotovostí doputovala zpět na své původní místo v trafice.

Jednáním mladíka se bude zabývat nejen příslušný správní orgán, ale i orgán sociálně právní ochrany dítěte.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články