Z lesa se ozývalo volání o pomoc

Na druhý svátek vánoční krátce před čtrnáctou hodinou oznámila žena na linku 156, že v Ostravě-Výškovicích uslyšela z lesíka nedaleko ulice Lumírova mužský hlas, který volal o pomoc. Telefonické oznámení ženy tak zřejmě zachránilo život mladého muže.

Po přijetí oznámení byly na místo vyslány hlídky strážníků, které ihned započaly s propátráváním terénu. Samotné pátrání komplikoval nejen členitý a namrzlý terén, ale i velmi nízké teploty. 

Propátrávání lesíku však vedlo ke zdárnému cíli. Hlídkám se podařilo asi po patnácti minutách nalézt na zemi ležícího a značně prochladlého mladíka.

Později zjištěný 25letý mladý muž měl na sobě pouze boty, roztrhané kalhoty a tričko. Strážníci rovněž zaregistrovali, že mladík vykašlává krev.

Vzhledem k situaci strážníci zabalili mladíka do izotermických folií. Na místo rovněž přivolali zdravotníky a až do jejich příjezdu kontrolovali životní funkce mladého muže.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu mladého muže jej bylo nutné dopravit z lesa do nemocnice. Strážníci proto asistovali záchranářům při přenosu mladého muže do sanitního vozidla, kdy bylo nutné zdolat úsek v délce 400 metrů složitým a namrzlým terénem.

(mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články