Řidič se zákazem řízení ujížděl v BMW policistům noční Ostravou, zastavil ho až zátaras

"Jede v protisměru, ohrožuje BESIP, rychlost 120 až 130 kilometrů v hodině. Žádáme o zablokování celé ulice."

Takto hlásil policista do vysílačky pronásledování řidiče ročníku 1989 v BMW, který se snažil hlídce ujet noční Ostravou. Dokonce narazil i do patníku a zastavil ho až zátaras z policejních vozů. Ukázalo se, že muž za volantem má zákaz řízení do roku 2023. Alkohol nenadýchal, ale test na drogy odmítl.

Zpráva byla zveřejněna dnes s týdenním odstupem.

Kdyby nešlápl před policisty na plyn, možná by jel dál bez povšimnutí. 29. prosince 2021 policisté z oddělení hlídkové služby prováděli noční dohled nad silničním provozem. Krátce po půlnoci projížděli ulicí Čujkovova v Ostravě-Zábřehu. Řidič v BMW před nimi z ničeho nic začal podezřele zrychlovat. Policisté se proto rozhodli auto zastavit a zkontrolovat.

Eva Michalíková, mluvčí PČR Ostrava k tomu uvedla: "Řidič naopak šlápl na plyn. Policisté z hlídkové služby okamžitě přes otevřený kanál radiostanice vyrozuměli ostatní hlídky v terénu o pronásledování vozidla. Zde se ukázala profesionalita kolegů a dobrá navigace policistů pronásledovaného auta, které ujíždělo přes město i rychlostí přes 130 kilometrů v hodině."

Řidič svou jízdou ohrožoval bezpečnost v silničním provozu, jel v protisměru, na kluzké sněhem pokryté vozovce nezvládl řízení a narazil do patníku před rodinným domem. Ani to mu nezabránilo v dalším ujíždění.

Díky vzájemné spolupráci policistů byl nebezpečný řidič zastaven ve Staré Bělé. Řidič byl podroben orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Test na drogy však odmítl. Následně se lustrací ukázalo, že řidiči byl uložen trest v podobě zákazu řízení motorových vozidel až do roku 2023. 

Na úspěšném zadržení řidiče se podíleli policisté z obvodních oddělení Hrabůvka, Zábřeh a policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava.

(sd, Zdroj: PČR Ostrava)

Příbuzné články