Téměř do roka a do dne opět za mřížemi…

Kriminalisté z Ostravy Poruby v minulých dnech obvinili 37letou ženu z přečinů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Kladeny ji jsou za vinu krádeže na osobách. Celkem měla u osmnácti žen a jednoho muže využít nepozornosti a v momentu se zmocnit jejich osobních věcí. Jejím teritoriem byly především nákupní centra.

Ať už poškození měli sedět v restauracích, zkoušet si oblečení, boty nebo jen věnovat pozornost něčemu jinému, nastoupila na scénu nenápadná recidivistka. Během okamžiku už měla v ruce držet jejich kabelky, batohy nebo z kabelky vyndat peněženku s doklady a platebními kartami a s těmito následně zmizet.

V několika případech se měla z platebních karet pokusit o opakované výběry, což se ji z důvodu zadaného špatného pinu nepodařilo. Celkovou škodu způsobila za více jak 300.000,- Kč.

Policisté napříč Ostravou přijali celkem 19 oznámení o krádežích, které měla na svědomí právě obviněná. V několika případech bylo její jednání zachyceno kamerami, v ostatních skutcích se kriminalistům doznala. Do výslechu také uvedla, že si peníze na živobytí obstarávala buď brigádami či krádežemi. V únoru loňského roku byla propuštěna z výkonu trestu za předchozí majetkovou trestnou činnost.

Komisař 4. oddělení obecné kriminality podal podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. V případě prokázání viny ženě hrozí až pětileté vězení.

(mabys, zdroj: POLICIE MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE) 

Příbuzné články