Podezřelý předmět na dně vypuštěného rybníku

Poklidná úterní procházka v okolí rybníku v Ostravě-Výškovicích se během chvilky změnila ve výjezd strážníků a jejich kolegů z Policie České republiky. Důvodem byl nález podezřelého předmětu na dně vypuštěného rybníku.

V úterý 18. října krátce popoledni přijal operátor linky 156 oznámení občana o nálezu podezřelého předmětu na dně vypuštěného rybníku Pod Hurou v Ostravě-Výškovicích. Oznamovatel operátorovi linky 156 uvedl, že předmět na dně rybníku mu připomíná střelnou zbraň.

Na místo ihned vyjela hlídka, ke které se přihlásil oznamovatel události. Strážníkům uvedl, že se procházel v okolí. Z mola rybníku si pak v bahně všimnul předmětu, který připomínal střelnou zbraň. Strážníkům pak rovněž ukázal místo, kde se měl tento předmět nacházet.

Hlídka skutečně na místě označeném oznamovatelem uviděla předmět připomínající krátkou střelnou zbraň. Předmět ležel na povrchu bahna zhruba ve vzdálenosti dvaceti metrů od břehu.

Vzhledem k tomu, že z policejní praxe jsou známy případy, kdy se obdobným způsobem pachatelé trestné činnosti mohou zbavovat zbraní, které byly využity ke spáchání trestné činnosti, strážníci přivolali na místo kolegy z Policie České republiky.

Policisté pak provedli ohledání samotného místa nálezu. Detailní prohlídkou nalezeného předmětu pak zjistili, že se nejedná o skutečnou střelnou zbraň, ale o plastovou pistoli na kapsle.

(sd, Zdroj: TZ: Městská policie Ostrava)

Příbuzné články