Založení černé skládky pod kamerami

Obsluha kamerového systému spatřila v Ostravě-Přívoze nákladní vozidlo, které vyložilo objemný obsah své korby na veřejné prostranství a poté z místa odjelo. Na místo založení černé skládky proto byly ihned vyslány hlídky strážníků.

Dne 23.2.2023 v dopoledních hodinách strážník obsluhující kamerový systém spatřil na ulici Úprkova v Ostravě-Přívoze nákladní vozidlo s korbou plnou materiálu. Toto vozidlo následně přejelo přes trávník a vysypalo veškerý obsah korby na volnou plochu vedle garáže.

Hlídka strážníků na daném místě kontaktovala dva muže, kteří se u hromady věcí nacházeli. V hromadě nepořádku o velikosti přibližně 4x6 metrů a výšce asi 2,5 metrů strážníci spatřili dřevěné desky ze starých skříní, neurčitý počet matrací, zničené židle s železným rámem včetně polstrování a několik kusů pohovky.

Řidič nákladního vozidla, který odpad na ulici Úprkova složil, byl hlídkou strážníků dostižen na ulici Palackého. Pro objasnění vzniklé situace se řidič na místo založení černé skládky spolu se strážníky vrátil.

Jeden z dvojice mužů nacházející se u hromady odpadu uvedl, že si nákladním vozidlem nechal přivézt staré dřevěné desky ze skříní a jiný materiál. Ten hodlá spálit a zbytek ponechat na místě. Za krátkou chvíli 58letý muž hlídku ubezpečil, že vše z místa neprodleně uklidí.

Počínání muže bylo oznámeno příslušnému správnímu orgánu k projednání.

(sd, Zdroj: TZ Městská policie Ostrava)

Příbuzné články