Žádáme veřejnost o pomoc při ustanovení muže

Policisté z obvodního oddělení Ostrava-Poruba 2 prověřují okolnosti krádeží, ke kterým došlo ve zdravotnickém zařízení na konci loňského roku a v roce letošním.

Podle zjištěných informací dosud neustanovený muž měl v několika případech využít nepřítomnosti pacientů na pokoji v lůžkové části, a to jak na oddělení traumatologie, tak úrazového a odcizit jim například mobilní telefon, peněženky s doklady a finanční hotovostí, ale také platební kartu. V jednom případě se dokonce po krádeži pokusil z platební karty vybrat finanční hotovost, ale poškozený naštěstí kartu ihned zablokoval, proto nedošlo k výběru.

Z vyhodnocených kamerových záznamů a ze získaných svědeckých informací víme, že neznámý pachatel do nemocnice vstupoval většinou v podvečerních hodinách.

Pro dosažení účelu trestního řízení policisté v souvislosti s prověřováním tohoto činu žádají veřejnost o pomoc a spolupráci při ustanovení totožnosti muže z fotografií. Ten by mohl přispět k objasnění výše uvedeného skutku. Jakoukoli informaci, která by mohla vést ke ztotožnění muže, volejte na tísňovou linku 158, případně ji sdělte na nejbližší policejní služebně.

Za jakékoliv poskytnuté informace předem děkujeme.

(sd, Zdroj a foto: TZ PČR MS kraje)

Příbuzné články