Datovými kabely počítače propojit nechtěl

V pondělí minutu po půlnoci strážníci v Ostravě-Hrabůvce spatřili na zastávce MHD pohozenou hromadu datových kabelů v délce přibližně tři sta metrů. Později zjištěného 26letého muže, jenž tam kabely pocházející z centra Ostravy zanechal, se podařilo hlídce krátce nato vypátrat díky městskému kamerovému systému.

Dne 13. 3. 2023 v 00:01 hodin strážníci při hlídkové činnosti na ulici Horní v Ostravě-Hrabůvce spatřili na tramvajovém nástupišti ležet hromadu datových kabelů.

Jelikož je místo monitorováno městským kamerovým systémem, podařilo se dle zpětného záznamu zjistit detailní popis osoby, která datové kabely na místě ponechala. Jednalo se o muže, který se po vystoupení z tramvaje přehraboval v černém igelitovém pytli, z něhož kabely vypadly. Ty tam poté zanechal.

Popis osoby byl strážníkům velmi povědomý, a tak díky své místní i osobní znalosti věděli, kterým směrem se vydat. Osobu tak zanedlouho na ulici Horní nalezli.

O původu těchto kabelů si ale 26letý muž vymyslel hned několik verzí. Jak se později ukázalo, ta pravdivá byla až ta, že je nalezl v černém pytli na ulici náměstí Dr. E. Beneše v Ostravě-Moravské Ostravě. Následně s nimi nasedl do tramvaje a odvezl je přes půlku Ostravy na zastávku MHD Náměstí Ostrava-Jih. To vše za účelem opálení bužírek datových kabelů, kdy zbylou měděnou část chtěl zpeněžit ve sběrně.

Muž přiznal, že poté, co se mu pytel s datovými kabely na nástupišti roztrhal, už se jimi nechtěl zabývat. Rozhodl se proto jít pryč a kabely na místě ponechat.

Vzhledem k tomu, že byl muž podezřelý ze spáchání přestupku, byl oznámen příslušnému správnímu orgánu k projednání.

(sd, Zdroj: TZ Městská policie Ostrava)

Příbuzné články