Strážník ve svém volnu zadržel pachatele krádeže

Minulou sobotu v ranních hodinách došlo v prodejně na ulici Sokolská třída v Ostravě-Moravské Ostravě ke krádeži zboží. Ačkoli se pachatele snažily vlastními silami zadržet samy prodavačky, muži se podařilo vysmýknout a začal z místa utíkat. Shodou okolností se v místě pohyboval strážník ve svém volnu, který nenechal pachatele uprchnout.

Dne 08.04.2023 kolem půl deváté ráno byl strážník v čase svého volna před supermarketem na ulici Sokolská třída se svým kamarádem. V tu dobu uviděli před hlavní vchodem do prodejny neznámého muže, který se vysmýknul prodavačkám, jež ho držely za bundu a dal se na útěk.

Když strážník uslyšel volání prodavaček: „Chyťte ho, zloděj“ ani chvilku neváhal, požádal kamaráda o pomoc a společně se za mužem rozběhli.

Muž byl po přibližně osmdesáti metrech dostižen a ačkoli se strážník pachateli prokázal služebním průkazem strážníka Městské policie Ostrava i nadále se pokoušel dvojici mužů uprchnout. Strážník tak využil svého oprávnění a pomocí donucovacích prostředků hmatů a chvatů muži zabránil v dalších snahách o útěk.

Později zjištěného 33letého muže si poté na místě převzala Policie České republiky k dalšímu šetření.

(sd, Zdroj: TZ Městská policie Ostrava)

Příbuzné články