Impact Hub Ostrava posiluje diskuzi o budoucnosti pohornického regionu. 6. prosince zve na prezentační show

Jak má vypadat budoucnost našeho revíru v následujících deseti letech? Jak naložit s novými výzvami a hornickým dědictvím po útlumu těžby uhlí? Máme šanci revitalizovat kdysi černou krajinu, transformovat její společnost a naplnit vizi zeleného, udržitelného a prosperujícího regionu?

Impact Hub Ostrava zve na další Impact Hub MashUp. Jde o oblíbený formát, který v listopadu ve spojení s narozeninami sledoval po okraj naplněný sál. Každý řečník dostane na představení svého záměru či projektu pouhých 200 vteřin a 10 slidů, takže odpadají zdlouhavé projevy.

Impact Hub MashUp pořádáme už osmým rokem a je nejúspěšnější akcí u nás. Kde jinde uslyšíte takovou řádku řečníků v tak rychlém sledu a bez zbytečné omáčky? Podobný formát existuje pro svět umění a souvisejících disciplín, jmenuje se Pecha Kucha. My přehlídku běžně věnujeme zajímavým startupům a podnikatelům nebo iniciativám z kraje, tentokrát sledujeme velmi aktuální celokrajské téma,” vysvětluje ředitelka coworkingu Jarka Kořená.

Impact Hub MashUp bude vyvrcholením setkávání pracovní skupiny stakeholderů v rámci programu Post-Coal Future Lab pod správou mezinárodní organizace EIT Climate-KIC. Jejich hlavním cílem je posilovat výměnu zkušeností a spolupráci všech stakeholderů, profesionálů i občanů, v transformovaných krajích, aby mohlo dojít k co nejrychlejší a nejefektivnější pozitivní změně.

Nediskutujeme pouze obrodu krajiny, je čas na celkový posun společenského systému. Je třeba chránit přírodu a zachraňovat chátrající budovy, ale současně podporovat podnikavost kraje, zaměstnanost, připravenost pracovního trhu stran kompetencí nebo práci s talenty. Dalším silným tématem je vytváření veřejného prostoru a nabídka pro volný čas. Ideální cestou je vznik takových podmínek, aby mohli navrhovat volnočasové, rodinné a komunitní projekty sami občané,” vysvětluje programová manažerka Nela Binarová

Na ostravské akci se veřejnost dozví, co už se v rámci tranformace pohornického dědictví povedlo, jaké aktivity právě probíhají a také co se chystá.

Vstup je zdarma, stačí se registrovat. Více o akci najdete na Facebooku

(sd, Zdroj: Impact Hub Ostrava)

Příbuzné články