Audi, BMW nebo Mercedes? Elektrická autíčka, kterými svým dětem vyrazíte dech a odstartujete u nich ekologické myšlení!

Máte doma malého autíčkového fanouška, který si auta prohlíží ze všech stran, zjišťuje si o nich všechno a nejraději by jedno takové i vlastnil? A co kdyby to skutečně šlo? Mít tak zmenšeninu elektromobilu!

Dětská elektrická autíčka vypadají jako skutečná, mají licenci předních výrobců aut a mimo jiné pozvednou dětskou zábavu na vyšší úroveň. My jsme obdivovali šlapací auta, vaše děti zase ta elektrická.

Mají něco společného?

Dětské elektrické autíčko podporuje rozvoj motorických dovedností. Jeho ovládáním se děti učí jemné motorice, koordinaci oka a ruky a prostorové orientaci. Otevřít dveře, zavřít, zacvaknout bezpečnostní pásy, zapnout autíčko, sešlápnout pedál a točit volantem. Toto je souhra pohybů, která pomáhá ke schopnosti ovládat a manipulovat s předměty ve fyzickém prostoru. A pro děti, které k autům mají přirozený vztah, je takový dopravní prostředek teprve vášní. Mít své vlastní BMW, Audi nebo Mercedes, to je jeden z největších dětských snů. Kdo z přátel měl v našich dětských letech šlapací auto, ten se měl. Tvořily se kolem něho hloučky kamarádů a každý to chtěl vyzkoušet.

Dnes jsou tato šlapací autíčka sice stále k mání, ale velkou popularitu i u těch nejmenších zákazníků si získává elektromobilita. A není divu, protože propracovaný design, LED osvětlení, zvukové efekty, které lze rozšířit o vlastní, nebo řadicí páka, jsou prvky, se kterými takové elektroautíčko vypadá jako dospělácké. Elektromobilita pomáhá přemýšlet ekologicky Taková inovativní hračka je skvělým prostředkem, pomocí kterého u dětí podpoříte ekologické myšlení již od útlého věku. Pomáhá snižovat emise, podporuje využívání obnovitelné energie, podněcuje recyklaci a rozvíjí environmentální vědomí. Díky pohonu na baterii dětem představíte, jak ji lze nabíjet z obnovitelných zdrojů, například pomocí solárních panelů nebo větrné turbíny. Děti se tímto hravým způsobem učí, že chránit životní prostředí a starat se o něj je podstatné. Osvojit si zásady energetické efektivity a šetrného nakládání s přírodními zdroji jde i hravě. Dopravnímu chování a bezpečnosti naučíte i batolata

V dnešní době je doprava a bezpečnost na silnicích klíčová. S tím se pojí potřeba, aby děti získaly základní povědomí o dopravním chování a bezpečnosti co nejdříve. Elektrická autíčka jsou pro děti atraktivní a zábavná, navíc v nich mohou jezdit i děti mladší 3 let. Nechybí jim totiž dálkové ovladače, kterými jako rodiče zabráníte případné kolizi. Nenápadnou výukou svým dětičkám dopřejete zažít dopravní situace ve vlastním prostředí a získat neocenitelné praktické zkušenosti. Zvuky, světla, klakson a bezpečnostní pásy pomáhají stimulovat reálnou silniční dopravu. Při tom je učíte odpovědnému chování v provozu, dopravnímu značení a pravidlům. Vyrazit na dopravní hřiště může být výborný nápad.

To, co získají teď, jim už nikdo do budoucna nevezme.

(Autor: Daniel Kovalčík)

Příbuzné články