Rožnovský skanzen otevře své venkovní části

Valašské muzeum v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm otevře v úterý 27. dubna 2021 návštěvníkům své venkovní prostory. Lidé si budou moci projít všechny tři areály, Dřevěné městečko, Valašskou dědinu i Mlýnskou dolinu. Přístupné však budou z epidemických důvodů pouze venkovní části.

Díky mapce s informacemi o jednotlivých objektech si budou moci návštěvníci aspoň přečíst při procházce mezi tradičními valašskými staveními řadu zajímavých informací. Doprovodný program se ve skanzenu zatím ale příliš neplánuje, ten květnový je zrušený. Pokud se ale epidemická situace bude vyvíjet dobře, už na polovinu června se chystá například Svatojánský večer, pořad plný tajemných slunovratových zvyků.

A pokud se podaří dostat epidemii pod větší kontrolu (tj. 100 nových případů nákazy na 100 tisíc obyvatel v posledních sedmi dnech), pak se od 3. května budou moci otevřít i vnitřní prostory galerií, muzeí či památek bez skupinových prohlídek. Ve Zlínské kraji, kam rožnovský skanzen spadá, se ovšem - v porovnání s jinými kraji - situace až tak příznivě nevyvíjí. Proto si obdivovatelé tradiční valašské kultury budou muset nejspíše ještě počkat. Aktuální informace můžete sledovat na www.nmvp.cz/roznov. (hav, foto: Valašské muzeum v přírodě)

Příbuzné články