Historickým autobusem kolem Šikmého kostela

Zážitkové vyjížďky historickým autobusem Karosa ŠL 11 do krajiny Šikmého kostela v Karviné jsou přichystány na léto v rámci projektu Technotrasa. Aktuální termíny jsou naplánovány na neděle 18. a 25. července a poté 1. a 15. srpna 2021.

Pořadatelé k atraktivním projížďkám uvádí: „Provedeme vás příběhem historie Ostravsko-karvinského revíru, jeho dolů, hornických kolonií a života zdejších obyvatel v dobách průmyslového rozmachu Ostravska.“ Nástupním místem je ostravské infocentrum v Dolních Vítkovicích. Během 7hodinového výletu účastníci navštíví Dolní oblast Vítkovic, hornické kolonie Slezské Ostravy, Důl Michal, doly Barbora a Gabriela, zaniklý evangelický hřbitov, starou Orlovou a místo, kde stála stará Karviná. Hlavním cílem cesty bude kostel sv. Petra z Alkantary ve staré Karviné, který během své historie poklesl vlivem poddolování o více než 37 metru a už delší dobu se mu říká Šikmý kostel.

Pořadatelé doporučují vzít si s sebou svačinku. Vstupenky na prohlídku je možné zakoupit online na webu Technotrasy nebo fyzicky na všech pobočkách Ostravského informačního servisu. Další informace najdete na webu průvodce. (hav, foto: facebook.com/komentovane.prohlidky.ostravy)

Příbuzné články