Lidé polezou v Kopřivnici na Mount Everest, opakovaně vyšlapou sjezdovku

Sportovní nadšenci budou moci o prvním říjnovém víkendu v Kopřivnici na Novojičínsku přeneseně zdolat nejvyšší horu světa Mount Everest.

Převýšení 8848 metrů dosáhnou tak, že opakovaně vyšlapou místní lyžařskou sjezdovku na kopci Červený kámen. Na vrchol polezou i v noci. ČTK to sdělila Ilona Mazalová z kopřivnické radnice.

Lyžařská sjezdovka měří 821 metrů. "Úspěšní sólolezci vyjdou na vrchol devětatřicetkrát. Noční výstupy jsou z bezpečnostních důvodů o čtvrtinu zkráceny," uvedla Mazalová.

Zájemci se mohou registrovat ve třech kategoriích - sólolezci, duolezci a družstva.

V případě dospělých mohou být družstva maximálně šestičlenná, u dětí desetičlenná. "Startuje se v sobotu 2. října v 10:00 od lyžařské chaty pod Červeným kamenem a dvě hodiny předtím se začíná s prezencí účastníků. Předpokládaný konec je naplánován na neděli 3. října v 10:00," uvedla Mazalová.

Pro aktivní účastníky i diváky jsou připraveny doprovodné akce jako discgolf, celodenní grilování nebo vystoupení hudební skupiny Pří-Kop. Podrobnější informace a přihlášky najdou zájemci na webových stránkách Domu dětí a mládeže (DDM) Kopřivnice .

"Pro pořadatelský tým je Everest srdeční záležitost. A po loňské pauze způsobené pandemií se o to víc na Červený kámen těšíme," uvedla hlavní pořadatelka Jana Hanzelková z DDM.

(Zdroj: ČTK)

Příbuzné články