Ledové sochy na Pustevnách se už chystají

Ledové sochy budou opět zdobit Pustevny v Moravskoslezských Beskydech. Výstavu soch vytvořených z ledu budete moci navštěvovat od soboty 15. do neděle 30. ledna 2022. Sochy na místě už v těchto dnech připravují zkušení sochaři a řezbáři.

Letošními tématy výstavy jsou znamení zvěrokruhu a vesmír. Některé sochy budou stát přímo venku, jiné ve speciálních stanech. Ty budou přístupné denně od 9 do 16.30 hodin a vstupné do nich bude činit 50 korun (děti do 10 let zdarma, stejně tak zdarma je vstup s jízdenkou na lanovku).

Ledové sochy na Pustevnách jsou vyhledávanou akcí. Oblíbenou třpytivě ledovou výstavu zajistí tým zkušených mistrů složený z Mariana Maršálka, Igora Kučeru, Filipa Lyska, Václava Lemona, Alberta Šimráka, Romana Mikuše a Ondřeje Procházku. Podle pořadatelů jsou opravdovými profesionály v oboru, kteří se mohou pyšnit několika vítězstvími na mezinárodních ledových soutěžích, účastí v zahraniční jako je USA, Polsko či Německo. A do Beskyd údajně přinesou stejnou ledovou krásu, jakou se chlubí ledové sochy ve Vysokých Tatrách na Hrebienoku.

Podle posledních informací budou sochaři letos tvořit z přibližně 40 tun ledu, který byl přivezen na Pustevny v podobě ledových kvádrů.

Organizátoři doporučují turistům a zájemcům o výstavu využít k dopravě na Pustevny jízdu lanovkou z obce Trojanovice.
Návštěvníci se mohou těšit také na víkendový doprovodný program a oblíbené soutěže.

Všechny podrobnosti najdete na stránkách pustevny.cz/ledove-sochy nebo na Facebooku. (hav, foto: beskydyportal.cz)

Příbuzné články