Chcete se podívat do automobilky Hyundai, jak se vyrábějí auta?

Novou zastávkou na stezce technických atraktivit severní Moravy a Slezska je výrobní závod automobilky Hyundai. Do procesu výroby mohou návštěvníci nahlédnout prostřednictvím komentovaných prohlídek, které jsou zdarma. Projekt Technotrasa ale přináší s novým rokem také další novinky.

Jednou z nich je, že se projekt zařadil do Evropské cesty průmyslového dědictví ERIH, která je součástí Kulturní stezky Rady Evropy. Technotrasa se také rozrostla o další nové zastávky.

Technotrasa stále roste, vyvíjí se, rok od roku je pestřejší, modernější a přístupnější zahraničním návštěvníkům. Propojuje výjimečné technické atraktivity, seznamuje s průmyslovou historií a tradicemi regionu.

„Technotrasa je unikátní projekt Moravskoslezského kraje a my máme velkou radost, že se naše společnost stala jeho součástí. S nadšením tak provedeme návštěvníky moderním provozem a ukážeme jim stávající technologie výroby automobilů, ale možná i nahlédneme do mobility budoucnosti. Těší nás, že máme v regionu pevné místo a nyní i oficiální bod na mapě Technotrasy,“ řekla vedoucí oddělení vnějších vztahů společnosti společnosti Hyundai Motor Manufacturing Czech Barbora Hermanová.

Zájemci o exkurzi v nošovickém závodu si své místo mohou zarezervovat na webových stránkách Technotrasy na tomto odkazu. Prohlídky jsou zdarma, za přijatelných epidemických podmínek se konají každé úterý a dva pátky v měsíci. Aktuálně jsou ale pozastaveny.

Kromě nošovické automobilky je nově součástí Technotrasy také Raabova štola v Zálužném, která je spolu s Flascharovým dolem už druhým břidlicovým dolem na stezce. Do zaniklého světa rukodělné výroby vás zavede CETRAT – Centrum tradičních technologií v Příboře. Novou zastávkou na Technotrase se stala i novinka loňského roku – Muzeum nákladních automobilů TATRA v Kopřivnici. V tatrovácké expozice vás jistě za srdce chytne vůz, se kterým vyhrál nedávno zesnulý Karel Loprais legendární závod Rallye Dakar.

Projekt Technotrasa už od roku 2012 propojuje výjimečné technické atraktivity v Moravskoslezském kraji, aktuálně je její součástí 35 subjektů. Technotrasa byla předloni oceněna na celostátní Velké ceně cestovního ruchu jako nejlepší turistický produkt. Přehledně nabízí tipy na výlety, výletníci se mohou zapojit do motivačního programu Technotrasa Card a body získané na výletech směňovat za hodnotné dárky.

Další informace najdete na technotrasa.cz. (hav, foto: technotrasa.cz)

Příbuzné články