Zlínská vila Tomáše Bati láká k prohlídce

Navštivte jedinečné místo, kde ve Zlíně se svou rodinou žil podnikatel a vizionář Tomáš Baťa. Vila Tomáše Bati je významným místem uprostřed Zlína. Dodnes je v ní zachována energie jejího majitele a pro mnoho návštěvníků je inspirativním místem. Prohlídky se konají pravidelně, vždy první neděli v měsíci od 11 hodin. Nejbližší termíny jsou 5. 6., 3. 7., 7. 8. nebo třeba 4. 9. 2022.

Prohlídkový okruh začíná v obývacím pokoji manželů Baťových, následuje návštěva proslulé šéfovy kanceláře, poté návštěva knihovny, pánského salónku a balkonu s vitrážemi. Prohlídka je obvykle ukončena v jídelně, kde je zároveň představena kuchyň, zimní zahrada a areál se zahradou v okolí a domem zahradníka.

Prohlídka je doplněna také příběhem Tomáše Bati, jeho firmy a rodiny. Dozvíte se také o významných osobnostech, které vilu navštívily, nebo se podílely na rozvoji fenoménu Baťa. Délka výkladu je přibližně 45 minut.

Prohlídky jsou určeny skupinám do 25 účastníků a je nutné se na ně předem objednat. Minimální počet návštěvníků je 5 osob. Cena pro veřejnost je 300,- Kč za osobu. Děti do 6 let zdarma, děti od 7 let včetně studentů 150,- Kč.

Jak již bylo uvedeno, prohlídky se konají pravidelně, vždy první neděli v měsíci od 11:00 hod. Termíny v roce 2022: 5.6., 3.7., 7.8., 4.9., 2.10., 6.11., 4.12. 2022.

Další informace či kontakty pro rezervaci prohlídky najdete na www.nadacetomasebati.cz aktuality najdete také na Facebooku.

(hav, foto: nadacetomasebati.cz)

Příbuzné články