Vyjížďky historickým vlakem po černouhelném revíru budou delší

Slezský železniční spolek zve i letos na svezení Báňským spěšným vlakem po uhelných vlečkách Ostravsko-karvinského černouhelného revíru. Připraveny budou komentované okružní jízdy po báňských uhelných vlečkách. Návštěvníci se mohou těšit na místa, kam je běžným vlakům zapovězen vjezd a veřejnosti zakázaný vstup. V letošní sezóně se výlety budou konat o všech sobotách a nedělích, začíná se už v sobotu 4. června 2022 s odjezdem vlaku ve 12.40 hodin z nádraží Ostrava – střed. O den později pak vlak vyjede z Havířova ve stejnou dobu.

Báňské spěšné vlaky budou v provozu až do neděle 18. září 2022 a to vždy ve stejném taktu: v soboty s odjezdy z Ostravy - střed a v neděle s odjezdy z Havířova.

Organizátoři ze Slezského železničního spolku uvádí, že trasu oproti loňsku mírně poupravili: „Navštívíme monumentální těžní věž typu Walsum u dolu Barbora ve staré Karviné, spočítáme oběžná kola na vtažné jámě závodu ČSM - Sever, řekneme si proč dnes Žofinka slouží jako vodní jáma a kde na dole Michal byla kdysi briketárna. Jelikož jsme přidali více fotozastávek, jízda také bude delší.“ Projížďka by tak měla zabrat téměř tři hodiny, které budou plné zajímavých informací.

Pořadatelé dále informují, že „po celou dobu jízdy se o vaši dobrou pohodu u nás na palubě bude starat naše usměvavá vlaková četa a chybět nesmí ani drobné občerstvení formou roznášky.“

Online rezervace jízdenek a další informace naleznete na stránkách slezskyzeleznicnispolek.cz, aktuality jsou pak uveřejňovány také na Facebooku.

(hav, foto: facebook.com/Slezský-železniční-spolek)

Příbuzné články