Do Bohumína za vínem, zábavou i kulturou

Město Bohumín plánuje na září 2022 několik příjemných akcí. Místní i přespolní se mohou v nejbližších dnech těšit třeba na vinobraní, poutě nebo na známé tváře či Den železnice.

Pokud si například zajedete do Bohumína na oběd v sobotu 10. září budete si pak moci na náměstí T. G. Masaryka vychutnat skleničku dobrého vína. Tento den se zde totiž bude konat Vinobraní. Bohatou nabídku kvalitních vín z jižní Moravy doplní jarmark s domácími výrobky, živá hudba i jedna novinka. „Pro návštěvníky akce bude připraveno silent kino, tedy projekce se sluchátky. Volba filmu asi nepřekvapí, promítat se budou 3Bobule,“ informoval ředitel K3 Bohumín Karel Balcar.

Dalšími stálicemi v kalendáři zářijových akcí jsou oblíbené nedělní poutě ve dvou městských částech. Nejprve se svět roztočí lidem ve Starém Bohumíně (11.9.), o týden později (18.9.) přijde řada na Skřečoň. Pokud se dětem příliš nezamotá hlava, mohou přímo ze Skřečoně vyrazit ještě na jednu pouť, tentokrát divadelní. Loutková revue v kinosále K3 nás zavede na Veselou pouť do světa hudby, kolotočů a říše cizokrajných zvířat. V představení nás navštíví Jů a Hele a společně se přeneseme do míst plných kouzel, zábavy a legrace,“ zve Balcar na divadelní zážitek v režii divadla Loudadla.

Oblíbené televizní postavičky nebudou jedinými známými tvářemi z obrazovek, které v září navštíví Bohumín. Se svou talkshow Minipárty dorazí 8. září do kinosálu K3 oblíbený moderátor Karel Šíp. Další tuzemskou celebritou, která si vyzkouší prkna bohumínského kina, bude Simona Stašová. Coby herečka v hlavní roli přiveze do města emocionální divadelní drama Skleněný zvěřinec, které od diváků sbírá obdivné recenze.

Zážitkem z trochu jiného ranku pak zakončí nabitý měsíc Den železnice, který se v okolí nádraží uskuteční ve středu 28. září. Do Bohumína dorazí historický parní vlak, připraven bude také malý jarmark, atrakce pro děti, koncerty a klauniáda.

Seznam zářijových kulturních událostí je ještě obsáhlejší, jeho kompletní výčet je uveden na stránkách www.k3bohumin.cz.

(hav s využitím informací z mesto-bohumin.cz, foto: mesto-bohumin.cz)

Příbuzné články