Na Slezkoostravském hradě bude veselo

Další ročník podzimního hodování na Slezkoostravském hradě je tady. V sobotu 8. října 2022 se můžete se těšit na den plný výborného jídla, pití, zážitků a pestrého doprovodného programu pro všechny věkové kategorie. Gastro zóna nabídne třeba lokální minipivovary, víno, medovinu, ale i nealkoholické nápoje. Ochutnat budete moci sladké i slané pochoutky, s masem či bez. Těšit se můžete třeba na westernovou show Ladislava Gina, divadélko, Klub českých velocipedistů nebo vystoupení sokolníka. Zajímavou show s ohni předvede dračí muž Petr Dragon Kozák. Ale bude toho daleko více.

Hodokvas se bude konat od 10 až do 19 hodin v celém areálu hradu. Například na horním nádvoří najdete hlavní pódium, kde bude celým dnem provázet moderátor Petr Kubala, bavič a improvizátor z Ostravy. Představí se zde řada kapel, třeba Mendoš & Tygrasz, Kelt Grass Band, Ptakustik nebo Ajdontker.

V poledne bude pódium patřit pekařské show. Na hrad dorazí Markéta Tomášková, která je známá z pořadu České televize, kde účinkují amatérští pekaři a cukráři. Její umění budete moci samozřejmě také ochutnat.

Erbovna v hradním paláci se promění v bylinkový ráj. Bylinkářka a lektorka Renáta Jahodová si pro děti dopoledne připraví bylinkové dílničky, konkrétně budou vyrábět bylinkovou koupelovou sůl a v odpoledních hodinách se pak bude konat poznávačka bylinkových čajů. A budou zde k dispozici i další dílničky.

Na dolním nádvoří bude také připraven pestrý program pro malé i velké. Těšit se můžete třeba na unikátní ohňovou a fakírskou show, kterou představí Petr Dragon Kozák. Zájemci se mohou zúčastnit také jeho fakírské školy.

Podrobný program celé akce i možnost koupit si vstupenku najdete na www.slezskoostravskyhrad.cz.

(hav, foto: slezskoostravskyhrad.cz)

Příbuzné články