Vánoce na frýdeckém zámku se stromečkem, jarmarkem či hudbou

Chcete si užít příjemnou vánoční zámeckou atmosféru? Pak zkuste navštívit některou z předvánočních akcí na frýdeckém zámku. Budou zde rozsvěcovat stromeček a chystá se i vánoční jarmark s kulturním programem. A program bude pokračovat i na svatého Štěpána.

Už ve čtvrtek 1. prosince 2022 se v 17 hodin rozsvítí vánoční strom, který ozdobí zdejší II. nádvoří. Rozsvěcování stromečku bude doplněno vernisáží výstavy Betlémy a představením nového muzejního betlému vytvořeného řezbáři v rámci 11. Beskydského trienále řezbářů.

Hned druhou adventní neděli, tedy 4. prosince 2022, zpříjemní prostor kolem zámku ve Frýdku – Místku vánoční jarmark, kde si zakoupíte rukodělné výrobky, vánoční ozdoby, dekorace, perníčky, cukrovinky, medové speciality nebo tradiční výrobky z Frýdeckomístecka.

Během jarmarku bude připraven bohatý kulturní program - vystoupí folklorní soubor Ondráš z Janovic a pěvecký sbor Cantores Domini. V rámci jarmarku bude možno navštívit výstavu Dámy a pánové, zadejte se a výstavu Svět panenek Pavly Dobíškové nebo bude k vidění stálá expozice Frýdek a Místek a expozice Frýdek - Mariánské poutní místo.

A 26. prosince 2022, na svatého Štěpána, se zámek také otevře a tak si návštěvníci budou moci odpočinout od vánočního hodování a pohádek, kterou děti i dospělí zažijí na vlastní kůži na zámku. Toto sváteční odpoledne - od 13 do 17 hodin – bude opět připraven bohatý program, ze kterého si vybere každý. K dispozici budou výstavy Dámy a pánové, zadejte se, Svět panenek Pavly Dobíškové a Betlémy. V tento den budou možné také prohlídky Zámeckého okruhu či možnost navštívit expozici Beskydy – příroda a lidé. V 15 hodin vystoupí v Rytířském sále frýdeckého zámku pěvecký sbor Catena Musica.

Pro více informací na sledujte stránky www.muzeumbeskyd.com nebo Facebook.

(hav, foto: facebook.com/muzeumbeskydfm)

Příbuzné články