Vydejte se s dětmi na ostravskou vánoční stezku

Kulturně-společenská akce Ostravské Vánoce, která se v těchto dnech koná v centru Ostravy, je v plném proudu. Nyní přibyla další atrakce zaměřená zejména na děti a jejich doprovod. Jedná se o pohádkově laděnou poznávací vánoční stezku. Ta má délku přibližně 3,5 kilometrů, je samoobslužná a k dispozici bude až do 1. ledna 2023.

Na stezce jsou stanoviště, na kterých lze najít zavěšené pokyny ke splnění úkolu. S sebou je tak potřeba vzít si s sebou tužku pro zakreslování obrázků do pracovního listu.

Pořadatelé na stránkách www.ostravskevanoce.cz vysvětlují: „Vydejte se spolu s námi na Vánoční stezku z Černé louky až na Vyhlídkovou věž Nové radnice. Na každém z devíti stanovišť se dozvíte něco o historii i současnosti Ostravy, společně s dětmi můžete vyplnit pracovní list, který si stáhnete na našem webu nebo si jej můžete vyzvednou na kterékoliv pobočce Ostravainfo!!! Za kompletně vyplněný pracovní list pak v cíli stezky získají děti drobnou odměnu.“

Trasa je vhodná také pro kočárek. Časová náročnost včetně plnění úkolů je zhruba 1,5 hodiny. Stezka začíná poblíž tramvajové zastávky Výstaviště. Na devíti zastaveních se účastníci dozví mnohé o historii Ostravy a vánočních tradicích.

Pracovní list je k dispozici ke stažení také zde.

(hav, foto: ostravskevanoce.cz)

Příbuzné články