Do ostravské zoo i ve sváteční dny

Areál Zoologické zahrady a botanického parku Ostrava je otevřen každý den v roce a bude otevřen i během nadcházejících vánočních svátků. Lidé tak mohou do zoo zavítat na Štědrý den, na Silvestra i na Nový rok. Připraven bude také vánoční program a dárek pro děti do 15 let v podobě volného vstupu ve dnech od 24. do 26. prosince 2022.

Štědrý den v zoo
Zoo bude tento den otevřena jako kterýkoli jiný den, tedy od 9 do 16 hodin, pokladny a pavilony se uzavřou v 15 hodin. Tradičně se bude konat i speciální štědrodenní komentované setkání u vybraných druhů zvířat. A kdo se bude postit, může zkusit v areálu najít zlaté prasátko, slibují pořadatelé.

Harmonogram štědrodenního komentovaného setkání:
- u pand v 10 hod.,
- u žralůčků v 11 hod. (pavilon Papua),
- u šimpanzů ve 12 hod. (Pavilon evoluce),
- u hrochů ve 14:15 hod. (pavilon Tanganika).

Zájemci mohou na Štědrý den i v průběhu celé zimy nadělit volně žijícím ptákům. Do krmítek, kterých je po zoo neinstalováno několik, mohou nasypat s sebou přinesené krmení, např. slunečnicová a další semínka, příp. umístit lojovou kouli (nejlépe bez plastové síťky, která se může stát pro ptáky pastí). Vhodné ptačí krmení je k dispozici zdarma na požádání u vstupu do zoo.

Vánoční návštěva tropů
Během vánočních prázdnin mohou lidé zavítat i do pěstebních skleníků v botanickém zázemí zoo, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Zájemci se mohou těšit na pestrou kolekci užitkových rostlin z celého světa – ananasy, různé druhy citrusů, banánovníky nebo rozličné koření. Prohlídky budou probíhat 27., 28 a 29. prosince vždy v 11 hod. Jsou zahrnuty v ceně vstupného do zoo a trvají cca 60–80 min. Z důvodu omezené kapacity doporučujeme rezervaci předem na tel. čísle 596 241 269 nebo osobně na vrátnici zoo při návštěvě areálu. Sraz zájemců je u výběhu plameňáků, kde si skupinu vyzvedne průvodce.

(hav s využitím informací ostravské zoo, foto: zoo-ostrava.cz)

Příbuzné články