Včelařský jarní festival nabídne atraktivní program nejen pro včelaře

Workshop, na kterém se naučíte vyrábět medovinu, ochutnávky vzorků medu z celého světa nebo třeba přednáška o apiterapii - také to je na programu dalšího včelařského veletrhu Včela!!! Ten se bude konat v pátek 10. a v sobotu 11. března 2023 na Černé louce v Ostravě. Fungovat bude kupříkladu také Medokavárna. 

Spoluorganizátorem veletrhu je Včelařský spolek Moravy a Slezska, z.s., jehož cílem je vybudovat tradici tohoto setkání, na němž se včelaři, milovníci včel a odborníci seznámí s novinkami, důležitými informacemi, popovídají si s kolegy či předají cenné zkušenosti nejen začínajícím včelařům. Veletrh ale není určený jen jim. Různé druhy medu, medové produkty, odborné přednášky, poradenství a mnoho dalšího bude připraveno po oba dny od 9 do 17 hodin.

Přímo na veletrhu si návštěvníci budou moci vychutnat medové dobroty v „Medokavárně“, která bude pro otevřená oba dny. Nebude chybět skleněný včelí úl, ochutnávky medu pro širokou veřejnost i výstava fotografií. Pořadatelé také návštěvníky lákají kupříkladu na sobotní dílničku ve vstupní hale pavilonu A, kde se mohou naučit, jak si uháčkovat drobnou roztomilou včelku, která může posloužit třeba jako klíčenka.

Další podrobnosti a celý program veletrhu najdete na stránkách www.vcelaostrava.cz.

(hav, foto: vcelaostrava.cz)

Příbuzné články